Rickards färgglada bröllopstårta

Rickards färgglada bröllopstårta
Foto: tv4
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Rickards färgglada bröllopstårta

16 ingredienser

Karibien är färgstarka blommor, grymma drinkar och brännande sol. Men alla som varit där vet att det också kan vara ett riktigt äventyr (säger jag som numera är portad från Kuba och får aldrig komma tillbaka… för jag råkade reta upp regimen lite… oups…). Och att gå in i ett äktenskap är också ett äventyr. Så min bröllopstårta är syrliga karibiska smaker, men i dekorationerna finns också en karibisk skattkarta. Och vid det röda krysset på kartan finns också en smakrik överraskning till brudparet. /Rickard

Här hittar du receptet på bottnarna.

Ingredienser

Tårtbotten

  • Rickards pridebotten med citronskal, se receptlänk

Fyllning 1

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl mango, riven
  • 0,33 limeskal
  • 16 dl vispgrädde, hårt vispad
  • gelatin (för rätt konsistens)

Linus Larssons ananascurd

  • ananaspuré
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 msk majsstärkelse
  • 2 msk citron, saft
  • 3 äggulor
  • 25 g smör

Fyllning 3

  • passionsfrukt

Dekoration

  • smörkräm (neutral)
  • marsipan (turkos)
  • snäckor
  • pärlor
  • ätbara blommor (gärna karibiska blommor)

Brudparets skatt

  • Malibu
  • bladguld

Gör så här

Tårtbotten

  1. Gör tårtbotten enligt recept, men smaksätt med citronzest och gör 4 kvadratiska bottnar.

Fyllning 1

  1. Riv mangon och låt den rinna av lite. Vispa crème fraichen med elvisp. Den blir först rinnig, men med lite tålamod blir den fast. Rör ner socker, mango, lime och gelatin. Vänd slutligen ner grädden och ställ kallt tills du ska använda det.

Ananascurd

  1. Blanda ananas, socker, maizena och citron i en kastrull och koka upp. Mixa slätt. Tillsätt äggulor och sjud till den tjocknar. Får inte överstiga 85 grader. Rör ut smöret i curden och ställ svalt.

Fyllning 3

  1. Innanmätet från passionsfrukt, precis som det är. Ger både smaklig karaktär såväl som spännande crunch.

Montering

  1. Skär ut en 8x8 cm stor fyrkant på samma ställen i bottnarna, fyllningen här smaksätts med malibu och piffas med bladguld, och den är bara till brudparet. Det är deras skatt, som kommer vara under krysset på skattkartan.
  2. Montera övrig tårta genom att varva bottnar och fyllning.

Dekoration

  1. Tårtan spacklas med lite neutral smörkräm och kläs med karibiskt turkos marsipan. Sedan är dekorationerna runt vid botten snäckor och pärlor, och uppe på tårtan karibiska blommor - och såklart skattkartan med brudparets smaköverraskning.. Dekorationerna är med marsipan, sugarpaste, färger och allehanda roliga grejer. Totalt fantasifullt.