En krämigt och vansinnigt god italiensk smörgåstårta med smaker av soltorkade tomater, pesto, parmesan och oregano. Här hittar du receptet på Hildas hembakta bröd till smörgåstårtan
Se Hilda Kirkhoff laga receptet
Ingredienser
10-12 bitar bröd
Fyllning 1: Röra med soltorkade tomater
ca 200 g soltorkade tomater (1 burk)
2 dl crème fraîche, 34 %
100 g färskost
0,5 tsk honung
salt (smaka av)
svartpeppar (smaka av)
Fyllning 2: Pestokräm
ca 250 g mascarpone (1 burk)
ca 200 g pesto (1 burk)
salt (smaka av)
svartpeppar (smaka av)
Fyllning 3: Parmesankräm med oregano
100 g parmesanost, riven
0,5 rödlök
0,5 kruka färsk oregano
2 dl crème fraîche
100 g färskost
salt (smaka av)
svartpeppar (smaka av)
Täcke
200 g färskost
2 dl crème fraîche (34%)
Förslag på topping
salami
färska fikon
oliver
ärtskott
mozzarellaost, små bollar
hallon
vindruvor
Gör så här
Fyllning 1 med soltorkade tomater
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en jämn röra, men behåll lite småbitar från tomaterna. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fyllning 2 med Pestokräm
Lägg alla ingredienser i en skål och rör ihop röran för hand till en jämn kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fyllning 3 Parmesankräm med oregano
Riv parmesanen och finhacka oregano och rödlöken. Lägg i en skål och rör ihop tillsammans med crème fraiche och färskost.
Smörgåstårtan
Lägg ihop smörgåstårtan enligt ordningen som fyllningarna står i. Plasta smörgåstårtan och ställ i kyl några timmar (gärna över natten).
Vispa ihop färskost och crème fraiche till en krämig konsistens med hjälp av en elvisp, vispa cirka 1-2 minuter. Täck tårtan med detta och dekorera efter tycke och smak.