Smula ner jästen i en bunke och värm vattnet till 37 grader.
Lös upp jästen med vattnet och tillsätt rapsolja, honung och salt.
Arbeta degen med en köksassistent och arbeta ner mjölet lite i taget. Arbeta degen i minst 10 minuter på medelhastighet.
Plasta bunken och låt jäsa i 45 minuter.
Smöra eller lägg bakplåtspapper/formar i önskad form du vill grädda ditt bröd i, springform passar 22-24 centimeter i diameter. Använd gärna en muffinsform om du gör bakelser.
Lägg upp degen på lätt mjölat bakbord och forma degen efter önskad form. Arbeta degen så lite som möjligt.
Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
Sätt ungen på 200 grader varmluft.
Bakelser i muffinsform: Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
Ett stort bröd: Grädda näst längst ner i ugnen i cirka 25 minuter. Brödet ska ha 96 grader i innertemperatur.
Ta ut brödet och låt det svalna helt på galler. Går utmärkt att frysa brödet.