Vitlöksdoftande räkor i curry

Vitlöksdoftande räkor i curry
Foto: TV4
Norbert Lang KK2023
Norbert Lang KK2023

Vitlöksdoftande räkor i curry

20 ingredienser

Stekta stora räkor serverade tillsammans med en gyllengul, fruktig och krämig sås på curry, kokos, äpple och banan. Toppa med saltrostade cashewnötter och koriander vid servering.

Ingredienser

portioner
  • 800 g jätteräka, råa, gärna med skal
  • 2 klyftor vitlök
  • worcestersås
  • citron
  • salt
  • vitpeppar
  • olja

Currysås

  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk curry
  • 3 msk olja
  • 2 äpplen, finhackade (stora)
  • 4 bananer, finskurna
  • 400 ml kokosgrädde
  • honung
  • äppelcidervinäger
  • salt

Till servering

  • 4 port basmatiris, kokt
  • färsk koriander
  • rostade cashewnötter

Gör så här

Currysås

  1. Fräs lök och vitlök mjuk i oljan. Tillsätt curryn och fräs ytterligare någon minut.
  2. Tillsätt äpple, banan och kokosgrädde. Låt koka ihop och mixa slätt.
  3. Smaka av med lite honung, salt och äppelcidervinäger.

Räkor

  1. Skala ev räkorna (du kan också behålla skalet och skala vid servering), ta bort tarmen och dela dem.
  2. Gnid in dem med krossad vitlök.
  3. Stek dem i olja. Krydda med salt, vitpeppar, lite worcestersås och några droppar citronsaft.

Servering

  1. Bjud currysåsen på en bädd av ris. Toppa med räkor, cashewnötter och färsk koriander.