250 g blandad frukt, och bär (t ex jordgubbar, kiwi, äpple och blåbär)
1 kruka färsk mynta
0,5 dl ljust muscovadosocker
1 limefrukt, saften
Smul
25 g smör, rumsvarmt
0,5 dl vetemjöl
0,25 dl havregryn
0,25 dl strösocker
0,5 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Vit chokladpannacotta
Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig bunke.
Rör ihop gelésocker, vispgrädde och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 1 minut.
Häll den varma gräddblandningen över chokladen i bunken. Rör om tills chokladen smält helt och hållet.
Häll upp blandningen i portionsglas. Ställ i kylen minst 2 timmar för att stelna.
Havresmulor
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg alla ingredienser till havresmulet i en bunke. Nyp ihop till en smulig deg.
Fördela degen jämnt över plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter tills smulet fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna helt och hållet.
Limemarinerade bär och frukter
Vänta med att marinera bären till strax före servering. Skär bär och frukter i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med hackad mynta (spara lite till garnering), muscovadosocker och citronsaft. Rör om tills sockerkristallerna har lösts upp. Ställ åt sidan för att dra några minuter.
Sila av de marinerade bären och frukterna. Toppa glasen med bär och frukt samt de rostade smulorna. Garnera med mynta och servera direkt.