Vit chokladmousse med hallonsås och pistagenötter

vit chokladmousse med hallonsås och pistage
Foto: Tv4

Vit chokladmousse med hallonsås och pistagenötter

Av: Susanne - Lidköping

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 m + tid i kyl

En krämig vit chokladmousse med hallonsås är alltid populärt till dessert.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladmousse

  • 2 blad gelatin
  • 4 äggulor
  • 75 g florsocker
  • 100 g vit bakchoklad
  • 2 tsk apelsinskal, rivet
  • 1 dl apelsinjuice
  • 3 dl vispgrädde

Hallonsås

  • 200 g hallon
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk citronsaft

Servering

  • vit bakchoklad
  • pistagenötter, rostade

Gör så här

Chokladmousse

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  2. Vispa äggulor och florsocker vitt.
  3. Smält chokladen i mikron (eller över ett vattenbad) och kyl den sedan något.
  4. Rör ner chokladen i äggmassan tillsammans med apelsinskalet.
  5. Ta upp gelatinen ur vattnet och smält dem över ett vattenbad.
  6. Tillsätt apelsinjuice och rör ner blandningen i chokladmassan.
  7. Vispa grädden fluffig och vänd ner i chokladmassan.
  8. Fördela moussen i serveringsglas och låt stelna i kylen i ca 4 timmar.

Hallonsås

  1. Koka upp hallon, socker och citronsaft i en kastrull i ca 5 minuter.
  2. Pressa saften genom en sil.

Servering

  1. Häll hallonsåsen över moussen innan servering.
  2. Riv över lite vit choklad och strö över rostade pistagenötter.