En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
14 digestivekex
100 g smör
300 g Philadelphia Original
100 g vit bakchoklad
1 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker
1 mango (ätmogen)
1 tsk chiliflakes
1 msk mynta, finhackad
Gör så här
Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer.
Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa. Fördela i botten på 4 glas.
När du ska göra fyllningen är det viktigt att alla ingredienser är rumstemperarade för att få en fin och jämn fyllning.
Grovhacka den vita chokladen och smält över vattenbad eller i mikrovågsugn i 30 sekunders-intervallet där du rör om mellan för att inte riskera att bränna chokladen.
Låt chokladen svalna med fortfarande ha en rinnig konsistens innan du använder den i din cheesecakefyllning.
Vispa samman vispgrädde och Philadelphia classic naturell till en jämn och fluffig smet.
Tillsätt smält vit choklad och florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet.
Fördela Philadelphiasmeten i glasen och låt stå i kylskåpet medan du gör den heta mangosalsan.
Mangosalsan gör du enkelt genom att blanda ihop tärnad mango, chiliflakes och tärnad mynta i en skål. Toppa dina cheesecakes med den.