Växtbaserad middag med köttfria bullar i en snabblagad och krämig röd currysås. Till serveras svart ris, färsk koriander och salta jordnötter. Finhackad vitkål i vegobullarna ger dem en konsistens med lite krisp i.
Skala och finhacka lök och vitkål. Blanda med den formbara färsen.
Riv ned ingefära och salta. Forma runda bullar av smeten.
Stek bullarna gyllene i det växtbaserade matfettet. Ställ åt sidan.
Banka på citrongräset för att få ut mer smak, strimla det sedan tunt.
Stek currypastan i matfettet i 30 sekunder i en stor gryta. Tillsätt socker och citrongräset, stek 30 sekunder innan du häller på koksgrädden. Späd med vatten och smaksätt med soja.
Låt koka ihop i ca 10 minuter. Smaka av med finrivet skal från 2 lime och saft från 1.
Ploppa ned bullarna i såsen och låt dem bli varma.
Servera med svart ris, örterna samt den sista limen i klyftor.