4 salladslökar, tunt skivade, vita och gröna delar separerade
3 klyftor vitlök, finhackade
5 cm ingefära, finhackad
1 tsk chiliflakes
3 tsk sichuanpeppar, nymortlad
1 msk sesamolja
2 msk svart bönsås
2 msk ma po-sås (eller 1 msk sambal oelek)
2 msk sake (eller torrt vitt vin)
2 msk strösocker
2 msk japansk soja
4 dl vatten
2 msk majsstärkelse
neutral olja, att steka i
4 port ris, nykokt
Gör så här
Riv ostronskivling i tunna strimlor. Fräs på hög värme i generöst med olja till svampen fått lite färg.
Finhacka vitlök och ingefära och mortla sichuanpepparen. Tillsätt det vitlök, ingefära, chiliflakes och 2 tsk av sichuanpepparn och låt fräsa med svampen i 1 minut.
Skiva upp salladslöken och separera det vita från det gröna, tillsätt det vita från salladslökarna i stekpannan och låt fräs med en stund.
Tillsätt sesamolja, svart bönsås, sambal oelek, saké, strösocker samt soja. Låt det hela fräsa några minuter.
Skär tofun i kuber.
Tillsätt vatten i pannan, rör runt och lägg försiktigt i tofun som får puttra utan lock och dra till sig smak i ca 8 minuter.
Blanda 2 msk majsstärkelse med 2 msk vatten. Häll på majstärkelsevattnet och låt det hela få ett uppkok så såsen blir lite tjock.
Strö på det gröna från salladslöken och resterade 1 tsk sichuanpeppar.