Varm gubbröra ur stekpannan

koket.se
Varm gubbröra ur stekpannan
Foto: TV4
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Varm gubbröra ur stekpannan

11 ingredienser

30 min

Gubbröra är min största favorit på julen, påsken och midsommar. När du gör röran på detta vis, så får du en fyllig fin gubbröra. Den brynta löken och brynta smöret gör skillnaden!

Se Klas Lindberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • vitvinsvinäger
  • 2 ägg, krämigt kokta, grovt tärnade
  • 2 kokt potatis, delade i tärningar
  • 3 matjessillfiléer, skuren i mindre bitar (eller motsvarande vikt ansjovis)
  • 1 knippe färsk dill, grovt skuren. (skär också gärna stjälken, men lite finare ringar)
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • kavring (eller knäcke)

Gör så här

  1. Bryn smöret i en vacker stekpanna. Lyft av hälften av smöret och lägg åt sidan.
  2. Tillsätt löken och bryn den länge, tills den är helt mjuk och söt. Smaka av med en skvätt vinäger
  3. I samma panna, tillsätt potatisen och låt den fräsas runt och ta smak.
  4. Tillsätt äggen och matjessillen och vänd runt försiktigt.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Toppa med gräslök och dill. Bjud med knäcke eller kavring.