Världens godaste bruschetta med stracciatella

Världens godaste bruschetta med stracciatella
Foto: Köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Världens godaste bruschetta med stracciatella

12 ingredienser

Godare bruschetta får du leta efter! Riven gravad tomat på rostad levain med skurna tomater, olivolja, basilika och mozzarella mixad med lite grädde och salt.

Odla tomater - bästa tipsen!
Odla tomater stor planta

Odla tomater - bästa tipsen!

Här är allt du behöver för att sätta igång med tomatodlingen!

Läs mer

Bokashi - allt du behöver veta!

Bokashi - allt du behöver veta!

Läs mer

Ingredienser

  • 4 skivor levainbröd, eller surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 8 tomater, stora, gärna söta
  • 0,5-1 krm havssalt
  • 0,5-1 krm strösocker
  • 20 små tomater, blandade färger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 0,5 dl kapris
  • 2 mozzarellaostar, gärna från ängsholmen
  • 2 dl grädde
  • 1 knippe basilika

Gör så här

Grava tomat

  1. Riv tomater på grövsta. Blanda med lite salt och socker. Låt hänga av i en sil. (spara juicen till salladsdressing)
  2. Mixa mozzarella med grädde till krämig konsistens.
  3. Dela småtomaterna och blanda med kapris, olivolja och vinäger. Smaka av med salt.
  4. Rosta brödet och gnid in det med vitlök.
  5. Stryk på gravad tomat på brödet. Toppa med småtomaterna, en klick stracciatella och basilika.
TIPS!
Alla avsnitt av kökets trädgård
Kökets trädgård avsnitt 12: Odla potatis ny

Alla avsnitt av kökets trädgård

Här kan du se alla avsnitt och inspirerande recept med Pauls Svensson i Kökets trädgård

Läs mer

Bästa tomatsorterna - topp 10
Bästa tomaterna - topp 10

Bästa tomatsorterna - topp 10

Lena Dannefjord är tomatentusiast & har odlat hela 151 olika sorter - här är hennes topp 10!

Läs mer