Tryfferad fingerfood

Tryfferad fingerfood
Foto: Tv4
Norbert Lang KK2023
Norbert Lang KK2023

Tryfferad fingerfood

9 ingredienser

20 m

Grönsaker fyllda med en blandning av färskost och tryffel passar perfekt som lyxigt tilltugg inför helgen.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • morot
  • stjälkselleri
  • sugersnaps
  • ca 0,5 krm salt
  • ca 0,5 krm strösocker
  • 75 g färskost
  • vitpeppar (från kvarn)
  • 0,5 klyfta vitlök, pressad
  • 25 g tryffel, färsk mogen och riven

Gör så här

  1. Skär av ca 3 cm av morötterna, gröpa dem till en liten skål och koka i lätt saltat vatten med lite socker i.
  2. Skala en sellerirot och skiva den i tunna skivor, förväll i lätt saltat vatten.
  3. Rensa ärtorna och förväll dem i lättsaltat vatten.
  4. Blanda färskost, vitpeppar, vitlök och tryffel till en len kräm och fyll grönsakerna.