Tryffelhollandaise

Norbert Lang KK2023

Tryffelhollandaise

7 ingredienser

20 m

Med tryffel i hollandaisesåsen blir den extra lyxig och god. Perfekt till en härlig helgmiddag.

Ingredienser

portioner
  • 80 g smör
  • 2 äggulor
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 msk citronsaft
  • ca 0,5 krm salt
  • ca 1-3 krm worcestersås
  • 30 g tryffel, färsk mogen och riven

Gör så här

  1. Smält smöret och håll temperaturen på ca 50 grader.
  2. Blanda äggulor, vin och citronsaften i en kastrull. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknat och har en temperatur på ca 50 grader.
  3. Rör försiktigt ner det smälta smöret, droppvis i början och sedan i en fin stråle.
  4. Såsen är klar när spåren efter vispen blir kvar några sekunder. Smaka av med salt, worcestershiresås och riven tryffel.