Toast Skagen med pepparrot

koket.se
Toast Skagen med pepparrot
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Toast Skagen med pepparrot

14 ingredienser

Toast Skagen, världens godaste förrätt! Färska räkor med hemslagen majonnäs, pepparrot och löjrom.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g färska räkor
  • 3 dl matolja
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 5 cm färsk pepparrot
  • 1 dl dill, hackad
  • 0,5 citron, skalet
  • 0,5 citron, klyftor
  • 80 g löjrom
  • salt
  • peppar
  • 4 skivor vitt bröd

Gör så här

  1. Skala alla räckorna och blanda med hackad dill, riven pepparrot och rivet citronskal.
  2. Gör sedan majonnäsen: börja med två äggulor i en bunke, tillsätt senap, salt och vinäger.
  3. Vispa ihop och tillsätt matoljan droppvis under konstant vispning. När majonäsen tjocknat, kan du tillsätta oljan i högre tempo. Vispa i olja tills majonäsen tjocknat, så tjock att när du drar vispen genom ska spåren stanna kvar och inte flyta ihop.
  4. Blanda sedan i majonäsen i räkorna, blanda lite i taget så att räkorna inte badar i majonnäs.
  5. Stek brödet i rikligt med smör på båda sidor så att det blir en fin yta.
  6. Servera sedan skagenröran direkt på nystekt bröd och avsluta med en klick löjrom, riven pepparrot och en klyfta citron på varje toast.