4 msk soltorkade tomater, strimlade (helst sådan i olja)
1 dl buljong
1,5 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes (eller sambal oelek)
1 msk dijonsenap
2 tsk strösocker
15 g mjölkfritt margarin
salt
svartpeppar
Servering
4 port jasminris
färsk persilja
Gör så här
Hacka lök och vitlök och stek i olja i en panna tills de mjuknat. Tärna tofun och stek även denna tills den fått fin yta.
Tillsätt tomatpurén och stek den en stund tills den nästan bränns. Häll i grädde, soltorkade tomater, buljong, kryddor, senap och socker.
Klicka i margarinet och låt puttra ihop i cirka 30 minuter tills såsen blivit ordentligt krämig, desto längre desto bättre. Smaka av med salt och peppar.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Servera stroganoffen med det kokta riset och hackad persilja!