0,5 citron, finrivet skal och pressad juice efter smak
salt
Gör så här
Tamago
Vispa hastigt ihop ägg, salt och citronskal.
Värm en stekpanna till medeltemperatur.
Häll i lite olja och slå i en tredjedel av smeten, låt den stanna precis och rulle sedan den avstannade smeten åt sidan av pannan, men låt den ligga kvar. Slå i lite olja till i den del där den ihoprullade omeletten tidigare legat. Slå i ytterligare en tredjedel omelettsmet och låt lite av den smeten rinna under den ihopvikta omeletten i kanten av stekpannan. När den nya smeten stannat i pannan så rullas den ihoprullade omeletten över den omeletten till en lite större rulle som får ligga kvar i kanten av stekpannan.
Upprepa samma procedur med den sista tredjedelen av omelettsmeten, detta är en tamago som rullas in i smörpapper och får kallna där i.
Gravad torsk
Gnid in torsken i salt, socker och citronskal, lägg i påse och grava i två dagar i kyl. Vid servering skivas torsken tunt.
Chorizoolja
Dela ner chorizon i en kastrull och tillsätt tomatpuré och täck med rapsolja. Låt koka tills chorizon är urkokt, sila oljan och kyl.
Chorizomajjo
Mixa chili och chorizoolja slätt.
Vispa ihop äggulor, senap, vinäger och citronskal i en bunke. Tillsätt chilioljan i en tunn stråle under ständig vispning. Smaka av med salt och eventuellt citronjuice för extra syra.
Servering
Skär upp omeletten i fina bitar och toppa med gravad torsk och chorizomajonnäs.