Mattias tar favoriten taco och gör sin version av en matig tacosallad med bland annat potatis, kikärtor, äppelsalsa och sparris. En helt växtbaserad rätt som passar utmärkt för dig som vill variera tacosen.
Halvera potatisen. Skölj kikärterna och låt rinna av.
Blanda potatis, kikärter, olivolja och kryddor på en plåt. Rosta i 30 minuter eller tills allt har fått ordentligt med färg och potatisen mjuknat.
Skär av den nedre träiga delen på sparrisen och blanda sparrisen med lite olja. Ta ut plåten och strö ut sparrisen över. Ställ tillbaka plåten i ugnen i 10-12 minuter tills sparrisen fått färg.
Ta ut och låt allt svalna.
Hetta upp lite olja i en stekpanna.
Klipp tortillabröden i mindre bitar och fräs sedan gyllene och frasiga på båda sidor. Låt rinna av på lite hushållspapper. Glöm inte att salta.
Sprid ut blandsalladen på ett fat. Toppa med den rostade potatisen, kikärterna och sparrisen.
Fördela tomater, majskorn och tortillakrutonger över. Servera tillsammans med äppelsalsan och limeklyftor.
Äppelsalsa
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Smaka av med salt.