Tacogratäng med syrlig salsa och nachos

Anamma Tacogratäng med syrlig salsa och nachos
Foto: Köket.se

Tacogratäng med syrlig salsa och nachos

17 ingredienser

45 min

Familjens favoritmiddag - alla dagar i veckan! Klassisk tacogratäng med crème friache och nachoschips serveras med en syrlig tomatsalsa.

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!
Anamma baljväxtfärs produkt

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!

En formbar och grovmalen färs på svenskodlade baljväxter.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 500 g Anamma Baljväxtfärs
  • olja, att steka i
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 200 g fryst majs
  • 100 g körsbärstomater
  • 3 dl crème fraîche
  • 2-3 dl riven ost
  • 2 msk inlagd jalapeño

Tomatsalsa

  • 150 g körsbärstomater
  • 0,5 rödlök
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 tsk olivolja
  • 1 kruka färsk koriander
  • flingsalt

Till servering

  • nachochips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen tills den får lite yta. Tillsätt tacokryddan och en skvätt vatten och låta koka ihop.
  3. Kärna ur och tärna paprikan. Lägg den i en smord ugnssäker form. Dela tomaterna och lägg även tomater och majs i formen.
  4. Häll ner färsen i formen och blanda om. Bred ut creme fraichen över gratängen. Fördela jalapeno och strö över osten. Stoppa ner några nachoschips.
  5. Gratinera mitt i ugnen i cirka 20-30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Tomatsalsa

  1. Klyfta tomaterna och finhacka rödlöken. Hacka koriander. Blanda ihop allt i en skål och pressa över lime, ringla över olivolja och toppa med flingsalt.
  2. Servera gratängen med nachochips och tomatsalsan.
TIPS!
Fler tips!
Anamma Öppen lasagne med vispad mozzarella

Fler tips!

Fler tips och härliga recept från Anamma!

Läs mer