Superkul och enkelt att baka klassikern Chocolate chip cookie i ett nytt format. Kakan blir seg, god och lite kladdig och det blir supergott tillsammans med lite vaniljglass.
Baktips!
Testa även Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
Ingredienser
kaka
4 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
150 g smör
2 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
200 g choklad, grovt hackad
flingsalt
Servering
vaniljglass
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en ugnssäker stekpanna eller ugnsform (25 cm i diameter).
Vispa med elvisp smör, socker, farinsocker och vaniljsocker i en bunke i ett par minuter tills smeten har fått en något ljusare färg.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa samman. Tillsätt mjölet och bakpulvret, och sedan den hackade chokladen.
Fördela ut kaksmeten i stekpannan och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Kakdegen ska ha stannat, men får gärna vara lite kladdig i mitten.
Serveras varm eller ljummen, och gärna tillsammans med vaniljglass.