Koka sparrisskalen på svag värme med grädde och mjölk i 5 minuter. Sila sedan av skalen.
Vispa ägg, äggulor och socker pösigt.
Häll den varma gräddmjölken i äggmassan. Låt sjuda under omrörning med en träslev tills den binder. Blandningen ska bli tjockflytande så att du kan blåsa en ros på sleven.
Tillsätt sedan limoncello.
Kyl ned glassmassan i ett isbad och frys den sedan under omrörning i en glassmaskin.
Sås av jordgubbar och rabarber
Skala rabarbern och skär den i tärningar.
Rensa och skiva jordgubbarna. Spara lite av frukten att garnera med.
Karamellisera sockret lätt i en tjockbottnad gryta.
Häll ner vinet i grytan.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i grytan. Låt koka upp.
Lägg i rabarbern i grytan och koka den mjuk.
Låt blandningen svalna och mixa den sedan tillsammans med jordgubbarna.
Servering
Fördela såsen i en kyld djup tallrik och toppa med en kula sparrisglass.