Sparris och zucchiniterrin med ingefäramajonnäs

Sparris och zucchiniterrin med ingefäramajonnäs 02
Foto: Tv4
Norbert Lang KK2023
Norbert Lang KK2023

Sparris och zucchiniterrin med ingefäramajonnäs

15 ingredienser

20 min + tid i kyl

Fräsch och lättlagad terrin på sparris och zucchini. Med en god majonnäs, räkor eller skinka blir det här en riktigt ljuvlig rätt att servera som en del av helgens middag.

Lär dig mer om sparris i Norbert Langs sparrisskola.

Ingredienser

portioner

Sparris och zucchiniterrin

  • 500 g vit sparris
  • 400 g zucchini
  • 6 blad gelatin
  • salt

Lag

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • malen kanel
  • senapsfrö
  • lagerblad
  • salt

Servering

  • majonnäs
  • färsk ingefära
  • räkor
  • skinka

Gör så här

Lag

  1. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt dra. Håll varm.

Sparris och zucchiniterrin

  1. Skala sparrisen och skär den i ca 1 cm stora bitar.
  2. Lägg sparrisen i den kokheta lagen och låt dra 10 minuter, sila sen och torka bitarna. Spara lagen.
  3. Tvätta zucchinin, ta bort inkråm och skär i bitar av samma storlek som sparrisen.
  4. Förväll zucchinin i saltvatten, häll av och torka.
  5. Blötlägg gelatin i kall vatten, krama sedan ur dem. Värm 1 dl av sparrislagen som du sparat och tillsätt gelatinen.
  6. Blanda ner sparris och zucchini när vätskan svalnat och gjut i en form, låt stå över natten.

Servering

  1. Serveras en skiva terrin på en majonnäs med färsk ingefära samt tex några färska räkor eller lite kokt skinka.