En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
8 - 10
Botten
100 g smör
300 g digestivekex
Fyllning
10 gelatinblad
0,5 dl vatten
800 g Philadelphia Original
100 g yoghurt
2 tsk vaniljsocker
250 g florsocker
2,5 dl vispgrädde
1 limefrukt, saften (om du vill ha en friskare smak)
Garnering
blåbär
jordgubbar
hallon
Gör så här
Botten
Täck botten på en springform, ca 24–26 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Smält smör och krossa eller mal kexen fint till smulor. Blanda smält smör och smulor och tryck sedan ut blandningen i botten av formen. Ställ kallt medan du tillagar fyllningen.
Fyllning
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Värm 0,5 dl vatten i en liten kastrull, lyft upp gelatinbladen ur det kalla vattnet och pressa ut vattnet innan du lägger gelatinbladen i det heta vattnet och låter dem smälta. Låt svalna under omrörning.
Blanda Philadelphia, yoghurt, vaniljsocker och florsocker i en skål. Rör till en jämn konsistens och tillsätt därefter gelatinblandningen. Tillsätt eventuellt saft från lime för en friskare smak.
Vispa grädden styv och vänd sedan försiktigt ner den i färskostblandningen. Häll fyllningen över kakbotten. Låt din cheesecake stå i kylskåpet i minst 4 timmar.
Garnering
När fyllningen har stelnat kan du lossa din cheesecake ur formen och ställa den på ett tårtfat. Garnera med blåbär, jordgubbar och hallon.