Sojamarinerad lax med wasabikräm

Sojamarinerad lax med wasabikräm
Foto: Tv4

Sojamarinerad lax med wasabikräm

Av: Claudia - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

15 m + tid i kyl

Bjud på en läcker förrätt bestående av sojamarinerad lax, wasabikräm och friterat tunnbröd.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 350 g salmalax
  • 1,5 dl gurka, finhackad
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk inlagd ingefära
  • 2 msk färsk koriander, finhackad
  • crème fraîche
  • 2 tsk wasabi (på tub)
  • 4 skivor bröd (valfri sort)
  • 1 msk honung
  • 3 msk japansk soja
  • sesamfrön
  • olivolja
  • havssalt

Gör så här

  1. Hacka lax, gurka, chili, ingefära och koriander smått och rör om. Ställ kallt i minst en timme.
  2. Blanda crème fraiche och wasabi.
  3. Fritera eller stek brödet och strö på havssalt, låt svalna.
  4. Fyll glas med laxröra, lägg i ett bröd och lägg på wasabikrämen.