Skogsblåbär med karamelliserad hallonsås

koket.se
Skogsblåbär med karamelliserad hallonsås
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Skogsblåbär med karamelliserad hallonsås

7 ingredienser

20 m

Skogsblåbär, karamelliserad hallonsås, mascarpone och smulor blir en läcker dessert.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g blåbär
  • 1 förp hallon
  • 1 msk muscovadosocker
  • 200 g frysta hallon
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl mascarpone
  • 1 citron

Gör så här

  1. Vänd upp blåbär och hallon med muscovadosocker.
  2. Värm upp de frysta hallonen och pressa ut vätskan.
  3. Karamellisera det vanliga sockret och häll i hallonsåsen.
  4. Vänd upp mascarponen med hallonresterna och smaka upp med lite citron.