Långkokt kycklingskinn

Långkokt kycklingskinn
Foto: TV4

Långkokt kycklingskinn

Av: Sayan Isaksson

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

Ett alternativ till fyllning i Nori-maki sushi.

Här hittar du receptet på Nori-maik sushi.

Ingredienser

  • 2 hela kycklingar (färsk)
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk misopasta
  • 100 g mirin
  • 3 dl kycklingfond (alternativt vatten)
  • 1 msk sesamolja
  • 50 g ingefära, riven

Gör så här

  1. Börja med kycklingen. Flå kycklingen och marinera skinnet i soya och honung ca 10 min.
  2. Rosta sedan skinnet i ugnen 175 grader ca 15 min eller tills att det blir gyllene.
  3. Tag ut och låt svalna, häll av fettet men spar 2 msk.
  4. Skär sedan skinnet i fina strimlor och sautera det i fettet tillsammans med vitlök och scharlottenlök.
  5. Tillsätt misopasta, ingefära, mirin och kycklingfond. Låt sjuda sakta tills all vätska har kokat in och skinnet är mört tillsätt ev lite vatten om skinnet forfarande känns segt.
  6. Smaka av med sesamolja och ev. mer soya.