Salsiccia med rosmarin- och parmesanmos

koket.se
Salsiccia med rosmarin- och parmesanmos
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Salsiccia med rosmarin- och parmesanmos

12 ingredienser

30 m

Smakrik vardagsrätt med rosmarinstekt salsiccia, vita bönor och rödlök. Serveras med potatis- och rotsellerimos med parmesan och rosmarin.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Mos

  • 500 g mjölig potatis
  • 500 g rotselleri
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 50 g parmesanost, riven
  • 25 g smör
  • salt
  • peppar

Salsiccia

  • 500 g salsicciakorv (rå)
  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 1 rödlök

Servering

  • rucolasallad

Gör så här

  1. Skala potatis och rotselleri och skär i mindre bitar. Koka i lite saltat vatten (så att rotfrukterna
  2. knappt täcks) tills rotfrukterna är mjuka.
  3. Skär under tiden löken i båtar och häll av bönorna. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek
  4. korven på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt lök och bönor samt plockad rosmarin och fortsätt fräsa
  5. i ett par minuter tills löken är mjuk. Kontrollera att korven är tillagad helt igenom genom att dela på
  6. en av korvarna. Krydda med svartpeppar och låt stå på värmehållning.
  7. Häll av vätskan med spara lite i botten av kastrullen för att hjälpa till att göra stompet krämigt. Mosa rotfrukterna med en stomp och rör ner riven ost, hackade örter samt smör. Smaka av med
  8. salt och peppar och servera med korvfräset. Servera med lite rucola.