Stöt saffran med 1 msk av sockret i en mortel och tillsätt vatten. Låt stå.
Smula jästen i en stor bunke och blanda med mjölk, smör och saffransvätskan, resterande socker, salt och mjöl. Knåda degen ca 15 minuter för hand eller 10-15 min i maskin och låt den sedan jäsa under en duk 60 minuter.
Förbered en stor långpanna med bakplåtspapper.
Häll lite mjöl över din bakbänk och knåda degen lite lätt. Forma sedan degen till 20 jämnstora bollar.
Lägg bollarna i en långpannan och låt jäsa under duk ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
Vispa ägget och pensla bullarna.
Grädda bullarna längst ner i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna medan du gör glasyren.
Glasyr
Vispa samman florsocker och vatten till en jämn smet och drissla över bullarna.