Välsmakande lingonsylt - passar både till frukosten, desserter och middagar.
Läs mer
Ingredienser
Saffranskaka
50 g smör
1 dl mjölk
0,5 g saffran
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
salt (en nypa)
Lingongrädde
2 dl vispgrädde
1,5 dl Felix rårörda lingon
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform.
Smält smöret i en kastrull. Tag av fram värmen och tillsätt mjölk och saffran.
Vispa ägg och socker poröst och blanda med mjölkblandningen. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt de torra ingredienserna till vätskan och blanda till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Vispa grädden och blanda sedan med de rårörda lingonen. Servera med saffranskakan.