Så lätt groddar du!
Det finns en hel uppsjö av olika fröer, bönor och ärtor som går att grodda - och grodda det kan du göra året runt! Att grodda är både enkelt och går riktigt snabbt.
Så hur groddar man då?
1. Börja med att välja en rymlig glasburk, så groddarna har plats att växa. 1 msk Alfalfa-frön ger exempelvis hela 5 dl groddar! Häll upp Alfalfa-frön i burken tillsammans med ljummet vatten. Låt dem ligga och dra sig i vattnet runt 6 timmar.
2. Spänn en silduk eller tunt nät (ex. nylonstrumpor eller gasväv) över burköppningen med en gummisnodd eller snöre.
3. Häll av vattnet och ställ dem mörkt i en temperatur runt 20-25 grader.
4. Det viktiga är att groddarna inte torkar ut. Skölj fröna 2-3 gånger om dagen.
5. Efter några dagar i mörker har groddarna tittat ut, ställ dem i dagsljus så att de blir gröna och fina.
Fröer, böner och linser kan du köpa på din matvarubutik, hälsokost eller också i fröhyllan i blomsterbutiken.