Att lägga in egen sill till påsk, midsommar eller jul är inte alls svårt - testa själv! Det bästa av allt är att du får möjlighet att smaksätta sillen precis som du vill. Här hittar du tips och recept på hemgjord sill.
Så lägger du in sill:
Vill du lägga in sill från grunden väljer du Abba urvattnad inläggningssill, som är sillfileer i saltlake. Koka sedan ihop en klassisk 1-2-3 lag (se recept nedan) och låt den svalna. Smaksätt lagen med till exempel skivad lök, enbär, lagerblad eller dina favoritgrönsaker. Tillsätt sedan den avrunna inläggningssillen och låt dra i kylskåp i 1-2 dygn.
Vill du göra det lite enklare? Då finns Abba 5-minuterssill som redan ligger i en ättikslag. Föredrar du en en klar lag, så återanvänder du bara lagen från förpackningen. Om du föredrar en krämig sill så tar du sillen från förpackningen och lägger till de krämiga ingredienserna. Snabbt och enkelt! Låt gärna dra i kylskåp några timmar innan servering.
Recept 1-2-3 lag
0,5 dl ättiksprit
1,5 dl vatten
2 dl socker
Värm upp ingredienserna tills sockret löst sig. Låt svalna.
Tänk på att alltid använda steriliserade burkar och att förvara inläggnigar i kylskåp för att förhindra att farliga bakterier bildas. Sillen håller ca 1 vecka i kylskåp.
Hitta en ny sillfavorit till buffébordet! Med 5-minuterssill från Abba går det snabbt att svänga ihop en hemmagjord krämig variant eller en sill i klarlag.