Vegansk sallad fylld med godsaker som rostade grönsaker, linser, masserad grönkål och korngryn. Till serveras en hemgjord vegansk majonnäs gjord på sojadryck.
Dela broccolin i buketter, ta även med stammen och skär den i bitar. Skala och skär löken i grova klyftor. Skär morötterna i mindre bitar, behåll gärna skalet på morötterna.
Lägg broccoli, lök och morötter på en plåt. Ringla över matolja. Salta och peppra.
Rosta i ugnen tills allt fått lite färg, ca 15-20 minuter.
Dragonmajonnäs
Mixa rapsolja, sojadryck och dijonsenap i en hög bägare med en stavmixer till en majonnäs.
Smaksätt med hackad dragon, vinäger och salt.
Riv grönkålen i mindre bitar (ta inte med den grova delen av stjälken som går i mitten av bladen) och massera med lite olivolja. Häll av linserna och skölj dem väl.
Lägg linser och grönkål på ett fat och blanda med resten av olivoljan och vinäger.
Toppa med kokta matkorn, de ugnsrostade grönsakerna samt solrosfrön. Servera med majonnäsen.