Rickards ymnighetshorn

Rickards ymnighetshorn
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Rickards ymnighetshorn

10 ingredienser

Rickard Söderbergs tolkning av ett ymnighetshorn.

Ingredienser

Ymnighetshorn

  • 1000 g mandelmassa
  • 400 g strösocker
  • 200 g äggvita

Klister

  • strösocker

Tebröd (dubbla eller trippla gärna receptet)

  • 1 äggvita
  • 200 g mandelmassa
  • färg och smak (efter tycke)

Sockerlag

  • 2,5 dl vatten
  • 340 g strösocker
  • 60 glykos

Gör så här

Ymnighetshorn

  1. Blanda äggvita, strösocker och mandelmassa klumpfritt. Låt stå 1-3 timmar
  2. Spritsa/rulla ut 25 ringar i fallande storlek. Låt torka 1-3 timmar och grädda i 170-180 grader.
  3. Låt torka 1 dygn (i programmet gjorde vi det inte, den blir ”torrare” om den får torka).
  4. Smält strösocker och limma ihop ringarna. Dekorera!

Tebröd

  1. Riv mandelmassan fint, vispa äggvitan lätt. Blanda ner äggvita, lite i taget, så det hålls klumpfritt och blir en jämn spritsbar smet. Tillsätt smak och färg så långt fantasin tillåter.
  2. Spritsa, och om det finns möjlighet så låt dem stå en stund i sol och vind för att torka lite för att få bästa hållbarheten.
  3. Grädda i 200 grader i ca 7 minuter.

Sockerlag

  1. Koka ihop vatten och socker med ett lock på glänt. Tillsätt glykos och koka upp igen. Pensla kakorna direkt när de kommit ut ur ugnen för den där juvellika glansiga ymninghetsfinishen.