Två sorters munsbitar på en kaka - kamomillte och granskott samt choklad och alger.
Ingredienser
bitar
Grundkaka
2 ägg
3 dl strösocker
0,5 vaniljstång
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl hasselnötter, grovhackade
100 g vit bakchoklad, grovhackad
Minimaräng
3 äggvitor
3 dl strösocker
grön färg
granskott, finhackade
alger
Kräm - gräsfläckar på knäna
75 g smör, mjukt
1,5 dl florsocker
några msk kamomillte
Kräm - en kallsup
75 g smör, mjukt
1,5 dl florsocker
4 msk fin mörk kakao
Servering
flingsalt
vetegräs
Gör så här
Grundkaka
Blanda ägg, socker och fröna från vaniljstången. Tillsätt salt, mjöl och slutligen smöret. Häll i en bröad form och strö nötter och choklad över kakan. Grädda i drygt 20 minuter i 175 grader. Låt svalna.
Minimaränger
Vispa enligt konstens alla regler till riktigt styvt skum. Vänd ner finhackat granskott i hälften och alger i hälften av smeten, och spritsa ut små minimaränger. Grädda i 100 grader i ca 20 minuter. Ta bort från plåten men låt svalna på pappret.
Gräsfläckar på knäna
Rör samman smör och florsocker. Koka upp vatten och gör kamomillte. Häll det heta teet i en fin stråle under konstant vispning. Fortsätt vispa tills krämen är slät, men inte kletig.
Bred kräm över botten och skär munsbitsstora bitar. Sätt ett maränggranskott och klipp över lite vetegräs.
En kallsup
Rör samman ingredienserna till krämen. Bred över kakan och skär munsstora bitar. Sätt en marängalg och strö lite flingsalt över munsbiten.