Julens godaste revbensspjäll enligt Tom. Tunna spjäll penslas med en kryddig glaze och serveras med en fräsch äppelslaw. Tricket för att lyckas med spjällen är att pensla med glaze var tionde minut under tillagningen.
Salta och peppra spjällen på båda sidor. Lägg dem i en långpanna.
Glaze
Blanda ihop alla ingredienser till glazen. Pensla glazen på spjällen.
Tillaga spjällen i ugnen ca 50 minuter, öppna ugnen var tionde minut och pensla spjällen med glaze för ett riktigt bra resultat. Ta ut och låt vila ca 5-10 minuter före servering.
Klyftpotatis
Klyfta potatisen. Blanda med salt och olivolja i en ugnssäker form. Rosta i ugnen på 200 grader ca 30 minuter, tills de är är mjuka och har fått fin färg, ca 30 minuter.
Äppelslaw
Strimla äpple och rödlök. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med salt.