Med härliga solmogna bär är Squeezy en favorit hos de flesta barnfamiljer.
Läs mer
Ingredienser
Rabarberkompott
200 g rabarber
1 dl strösocker
2 msk vatten
2 tsk malen kardemumma
Våfflor
100 g smör
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl standardmjölk (3%)
rarbarberkompotten (se ovan)
Vaniljkräm
1 dl färskost
2 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver
Topping
BOB Squeezy Jordgubb
ev färska jordgubbar
Gör så här
Rabarberkompott
Skölj och skiva rabarbern. Lägg rabarber, socker, vatten och kardemumma i en kastrull och låt koka upp. Sjuda tills rabarbern är helt mjuk, ca 10 minuter, och dra sedan av från värmen.
Våfflor
Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och mjölk i omgångar och vispa till en jämn smet. Tillsätt sist det brynta smöret och rabarberkompotten.
Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör före första laggen och grädda sedan våfflorna gyllene och frasiga.
Vaniljkräm
Vispa grädde och crème fraiche tills det blir fast och fluffigt, smaksätt med vaniljpulver.
Servera våfflorna med vaniljkrämen, eventuellt färska jordgubbar och BOB Squeezy jordgubb.