En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
10 - 12
Cheesecake
14 digestivekex
100 g smör
600 g Philadelphia Original
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
100 g rabarber
Smulpajstopping
50 g smör, rumstempererat
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Gör så här
Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör Philadelphiafyllningen.
Vispa Philadelphia classic naturell och strösocker till en jämn och krämig smet.
I en annan bunke vispar du grädden. Vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten.
Bred ut cheesecakesmeten i springformen och tryck ner den frysta rabarbern i den, jämnt fördelat i cheesecaken.
Ställ cheesecaken i kylskåpet för att stelna medan du gör smuldegstoppingen.
Smulpajstopping
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Arbeta samman alla ingredienser till en deg och smula ut den på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda smulpajstoppingen i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt toppingen svalna helt och hållet innan du garnerar din cheesecake med den.