”En härlig paj med jordgubbar och rabarber som passar alldeles utmärkt tillsammans. Lite lättvispad grädde till kanske?” /Katarina Nordgren
Receptet är ur boken Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal, Semic.
Ingredienser
10 - 12
Pajskal
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
175 g smör, rumsvarmt
Fyllning
1,7 dl strösocker
0,7 dl pektin
400 g jordgubbar
400 g rabarber
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Pajdeg
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner det rumsvarma smöret och arbeta till en deg. Tryck ut degen i en springform med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter så att det får lite färg.
Fyllning
Blanda socker och pektin. Dela jordgubbar och rabarber i lagom bitar och blanda runt med socker- och pektinblandningen. Fördela bären i pajskalet och grädda i 15 minuter.