1 msk gul lök, fint tärnad och marinerad med lite salt och vinäger
0,5 dl dill, grovt skuren
vitvinsvinäger
Gör så här
Sätt ugnen på 120 grader.
Krydda köttet med salt och svartpeppar.
Vänd endast ena sidan i mjöl, ägg och mixade potatischips.
Stek köttet med paneringen nedåt i en varm panna med olja tills de har fått fin färg.
Vänd köttet i pannan.
Tillsätt en klick smör samt vitlök och ös det varma smöret över kotletten.
Kontrollera innertemperaturen på kött.
Tillaga sedan kotletten i ugnen tills den når 65 grader i innertemperatur.
Inkokt vit sparris
Lägg sparrisen i kokande saltat vatten. Koka dem i ett par minuter tills de har mjuknat. Det skall finnas ett litet motstånd, ungefär som kokt potatis.
Lyft upp sparrisen ur vattnet och låt svalna på ett fat.
Skär bort 2 cm av varje sparris och tärna i 0,5 cm stora bitar till sparrisremouladen.
Lägg upp sparrisen på ett fat.
Dressa med lite kallpressad olja, salt och vinäger.
Toppa med fint skuren gräslök och blommor.
Sparrisremoulad
Vispa samman äggula, vinäger och senap. Droppa i oljan medan du vispar ingredienserna till en tjock majonnäs. Smaksätt med salt, svartpeppar och lite chilisås.
Vänd i den tärnade sparrisen, den marinerade löken (utan vätskan) och dill. Smaka av på nytt.