Chipspanerad fläskkotlett med sparrisremoulad

koket.se
Potatisstekt fläskkotlett med sparrisremoulad
Klas Lindberg
Klas Lindberg

Chipspanerad fläskkotlett med sparrisremoulad

26 ingredienser

1 h

"Det här låter ju hur konstigt som helst. Men krossade chips är en kanongrej att panera med. Det blir ett grymt fras!" /Klas Lindberg

Se Klas Lindberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 fläskkotletter
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 3 dl potatischips, grovt mixade (neutrala)
  • olja
  • smör
  • 2 klyftor vitlök, tillplattade med skalet kvar

Inkokt vit sparris

  • 12 vita sparrisar, skalade och 1 cm bortskuren
  • kallpressad rapsolja
  • salt
  • vinäger
  • 20 gräslöksstrån, fint skurna (gärna med blommor)
  • svartpeppar

Sparrisremoulad

  • 0,5 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk senap
  • 2 dl neutral rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5-1 tsk chilisås, stark (en skvätt)
  • 1 dl vit sparris, tärnad (från sparriskoket)
  • 1 msk gul lök, fint tärnad och marinerad med lite salt och vinäger
  • 0,5 dl dill, grovt skuren
  • vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Krydda köttet med salt och svartpeppar.
  3. Vänd endast ena sidan i mjöl, ägg och mixade potatischips.
  4. Stek köttet med paneringen nedåt i en varm panna med olja tills de har fått fin färg.
  5. Vänd köttet i pannan.
  6. Tillsätt en klick smör samt vitlök och ös det varma smöret över kotletten.
  7. Kontrollera innertemperaturen på kött.
  8. Tillaga sedan kotletten i ugnen tills den når 65 grader i innertemperatur.

Inkokt vit sparris

  1. Lägg sparrisen i kokande saltat vatten. Koka dem i ett par minuter tills de har mjuknat. Det skall finnas ett litet motstånd, ungefär som kokt potatis.
  2. Lyft upp sparrisen ur vattnet och låt svalna på ett fat.
  3. Skär bort 2 cm av varje sparris och tärna i 0,5 cm stora bitar till sparrisremouladen.
  4. Lägg upp sparrisen på ett fat.
  5. Dressa med lite kallpressad olja, salt och vinäger.
  6. Toppa med fint skuren gräslök och blommor.

Sparrisremoulad

  1. Vispa samman äggula, vinäger och senap. Droppa i oljan medan du vispar ingredienserna till en tjock majonnäs. Smaksätt med salt, svartpeppar och lite chilisås.
  2. Vänd i den tärnade sparrisen, den marinerade löken (utan vätskan) och dill. Smaka av på nytt.