Portabello med bacon och västerbottensost

Portabello med bacon
Foto: Tv4

Portabello med bacon och västerbottensost

Av: Bengt - Lidköping

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

30 m

Fyllda portabellosvampar med bacon och västerbottensost blir en festlig förrätt att bjuda gästerna på.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 portabellosvampar
  • 2 förp bacon
  • 10 cm purjolök
  • 4 dl crème fraîche
  • 100 g Västerbottensost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader..
  2. Rensa svampen.
  3. Klippt bacon i småbitar och stek det knaprigt. Tillsätt sedan finhackad purjolök.
  4. Rör i crème fraîche och låt det puttra tills det kokat ner till en röra.
  5. Fyll svamparna med röran.
  6. Toppa med riven västerbottenost.
  7. Grädda i ugnen tills osten smält och fått lite färg.