Picklad sparris med dillfrö, honung och vitvinsvinäger

Picklad sparris med dillfrö, honung och vitvinsvinäger
Foto: Tv4
Norbert Lang KK2023
Norbert Lang KK2023

Picklad sparris med dillfrö, honung och vitvinsvinäger

9 ingredienser

10 m

Här beskriver Norbert hur han picklar sparris i en lag med dillfrö, honung och vitvinsvinäger.  Servera gärna inlindad i rökt och salt kött som på bilden.

Så kokar du sparris - läs mer i Norbert Langs sparrisskola.

Ingredienser

portioner sats

Picklad sparris

  • vit sparris, ansad

Lag till sparrisen

  • 5 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 250 g honung
  • 2 msk dillfrö
  • 1 tsk senapsfrö
  • 2 röda chilifrukter

Servering

  • rökt kött
  • rökt fisk

Gör så här

Picklad sparris

  1. Koka ihop alla ingredienser till lagen, lägg i den ansade sparrisen i den varma lagen och låt koka några minuter, låt sparrisen kallna i lagen.

Servering

  1. Servera sparrisen med något rökt och salt kött eller fisk