En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
cupcakes
Muffins
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 msk pepparkakskrydda
1,75 dl strösocker
2 ägg
1 dl neutral olja
100 g Philadelphia Original
Fyllning
2 dl lingon
2 msk strösocker
Frosting
200 g Philadelphia Original
50 g smör, rumsvarmt
0,75 dl florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Fördela 12 stycken muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och pepparkakskryddor i en bunke.
Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp, blanda därefter i oljan.
Blanda de torra ingredienserna tillsammans med Philadelphian och blanda runt. Häll i äggvispet och blanda till en slät och fin smet.
Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Fyllning
Rör samman lingon och socker och låt dra ihop sig medan muffinsarna är i ugnen.
Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna något. Tryck en liten grop i varje muffins med en liten sked och lägg ner en klick sockrade lingon. Låt svalna helt.
Frosting
Vispa samman färskost smör och florsocker till en slät frosting och spritsa eller bre på de kalla cupcakesen.