Årets örtsalt

Pauls örtsalt
Foto: Köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Årets örtsalt

3 ingredienser

10 min + torktid

Det är ren lyx att kunna ta fram sitt hemmagjorda örtsalt gjort på örter från den egna trädgården. Här bjuder Paul på ett av sina favoritrecept!

Pauls aromatiska örtte
Örtte

Pauls aromatiska örtte

Här finner du receptet på Pauls hemgjorda örtte på pepparmynta, vinbärsblad, citronverbena och ringblomma

Läs mer

Odla örter - nybörjarguide!
Odla kryddor - nybörjarguide

Odla örter - nybörjarguide!

Kan man plantera de köpta från mataffären? Är de perenna, vilka är svårskötta? Här får du svar på dina frågor!

Läs mer

Ingredienser

  • 2 l blandade örter, oregano, timjan, rosmarin, persilja, kyndel, gräslök, basilika
  • 1 dl havssalt
  • 1 tsk vitlök, torkad

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser, om det känns torrt, häll i en liten skvätt vatten. Avsluta med att tillsätta salt och vitlök.
  2. Bred sedan ut på en bakpappersklädd plåt och torka i rumstemperatur eller i ugn på 40 grader i cirka 4 timmar. (Cirka 24 timmar i rumstemperatur eller i torkmaskin på 40 grader i cirka 2 timmar).
  3. Häll salt och örtblandningen i en mixer och "pulsmixa" eller mortla för hand i en mortel. Viktigt att det är riktigt torrt innan man fyller på burk med tätslutande lock.
TIPS!
Torka och frys dina örter!
Torka och frys dina örter - frys

Torka och frys dina örter!

Här berättar vi hur du torkar och fryser in örter, samt bjuder på massor av goda recept såklart!

Läs mer

Så gör du en provencalsk örtkuka
Paul Svensson provencalsk örtkruka

Så gör du en provencalsk örtkuka

Samla de fantastiska provencalska örterna i en kruka - Paul visar hur du gör

Läs mer