2 king solo vitlökar (eller 4 vanliga vitlöksklyftor)
2 schalottenlökar
250 g körsbärstomater (gärna i olika färg)
1 tsk chiliflakes
0,5 dl olivolja
2 dl vitt vin
400 g spaghetti
1 dl pastavatten
1 kruka basilika
Gör så här
Blanda vatten och salt. Häll hälften av saltvattnet över musslorna och låt dem ligga i vattnet i cirka 30 minuter. Då öppnar musslorna sig och spottar ut eventuell sand som de kan ha kvar. Skölj musslorna under kallt vatten och gör om processen med resterande saltvatten.
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull (till pastan).
Finhacka vitlök och schalottenlök samt dela tomaterna.
Fräs vitlök, schalottenlök och chiliflakes i olja i cirka 1 minut. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare 2 minuter.
Häll i vin och koka ihop i cirka 5 minuter.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Tillsätt pastavatten i tomatsåsen och koka ytterligare 2 minuter.
Häll i musslorna i såsen och koka under lock i 2 minuter tills de öppnar sig.