Casa Di Luca Strozzapreti är tillverkad av 100 % italienskt durumvete enligt gammal tradition med bronsvalsar.
Läs mer
Ingredienser
Rostade primörer
250 g rädisa, halverade
250 g grön sparris, ansad och skuren i bitar
150 g gröna bönor
2-3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
salt
Strozzapreti al limone
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca
250 g mascarpone
1 citron, finrivet skal och pressad saft
0,5 dl pastavatten
1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån, finriven
nymalen svartpeppar
0,5 tsk salt
Gör så här
Rostade primörer
Värm ugnen till 250 grader.
Lägg alla grönsaker på en plåt. Blanda med olivolja och lite salt.
Rosta högt upp i ugnen 15–20 minuter. De ska vara mjuka men ändå ha lite tuggmotstånd.
Strozzapreti al limone
Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastakoket och koka pastan enligt förpackningen.
Värm mascarponeosten i en liten kastrull. Tillsätt citronskal, salt och nymald svartpeppar. Koka ihop. Späd kokvatten från pastan så du får en krämig konsistens.
Blanda nykokt pasta med såsen och citronsaft. Toppa med parmesanost.