Grillspett med paprika och padrones

koket.se
Grillspett med paprika och padrones NY
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Grillspett med paprika och padrones

13 ingredienser

45 m

Att grilla paprika och padrones på spett och sedan servera dem med en krämig kikärtsröra blir en fullträff till kvällen!

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8 grillspett
  • 1 burk kikärtor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • salt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 24 pimiento de padrón
  • 2 röda paprikor
  • 3 gula lökar
  • 2 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Lägg grillspetten i blöt i minst 30 minuter om de är av trä.
  2. Häll av kikärtorna men skölj dem inte.
  3. Fräs löken tillsammans med paprikapulver i olja.
  4. Tillsätt vatten och dra av från värmen.
  5. Mixa blandningen till en slät röra tillsammans med kikärtorna. Smaka av med salt och vinäger.
  6. Varva padrones, bitar av paprika och lökklyftor på spett.
  7. Grilla runtom tills grönsakerna är mjuka och padrones har fått mycket färg.
  8. Bred ut kikärtsröran på ett fat och lägg på spetten. Toppa med lite chili.