En pannkakstårta går hem hos både stora och små! Här byter Tea ut den klassiska sylten i fyllningen mot en frisk och syrlig lemoncurd. Tricket för att få en stabil tårta är att göra tunna lager av fyllningen.
1,5 dl pressad citronjuice + zest från ekologiska citron [ca 3-4 citron går åt]
150 g strösocker
150 g ägg [3 små]
grädde
3 dl vispgrädde
Gör så här
Smet
Vispa ihop ägg, mjöl, salt och socker i en bunke.
Späd smeten med mjölken i omgångar tills du har en fin och slät smet. Låt stå i kylen i 30 minuter eller över natten.
Stek pannkakor av smeten i smör i en stekpanna eller en pannkakslagg. Lägg de stekta pannkakorna på varann på en tallrik bredvid spisen. Upprepa tills smeten är
helt uppstekt.
Lemoncurd
Zesta citronerna och pressa ut juicen.
Rör ihop alla ingredienser i en kastrull och värm på låg värme tills curden nått 84 grader.
Sila av och häll över lemoncurden i en ren bunke och lägg plast mot ytan. Låt svalna av i kylen.
Grädde
Lättvispa grädden.
Montering
Varva pannkakorna med vartannat lager av lemoncurd och grädde.
Sätt den färdiga tårtan i kylen i minst 30 minuter före servering så den får sätta sig lite.