Boeuf à la bourguignonne

Boeuf à la bourguignonne

Av: Yohan Adell

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

3 h

En klassisk Boeuf Bourguignon på högrev, sidfläsk och mycket rött vin.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg högrev
  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 3 gula lökar
  • 3 morötter
  • 2 king solo vitlökar, krossade
  • 75-150 cl rött vin
  • 3 dl kalvbuljong
  • 6 kvistar färsk timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 0,5 dl färsk bladpersilja
  • 3 lagerblad
  • 0,5 kg skogschampinjoner
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar på ungefär 4 x 4 cm, och sidfläsket i något mindre bitar. Bryn kött och sidfläsk i olja och smör. Tillsätt grovt klyftad lök, morötter, vitlök och champinjoner.
  2. Häll i vinet, tomatpuré, dijonsenap, buljong och kryddor.
  3. Sjud din Boeuf Bourguignon i 2-3 timmar under lock på låg värme, tills köttet är mört. Alternativt ställ grytan i ugnen på 150-170 grader.
  4. Smaka av med hackad bladpersilja, salt och svartpeppar.
  5. Servera med potatismos eller tärna potatis grovt och låt den koka med i grytan sista halvtimmen. Jag äter alltid grytan med baguette och en roquefort papillon, och naturligtvis med ett lämpligt vin, helst samma som jag kokat grytan på.