Boeuf Bourguignon à la Fredrik Eriksson

Fredrik Eriksson ny

Boeuf Bourguignon à la Fredrik Eriksson

18 ingredienser

1 dygn i marinad + ca 2,5 h

Marinera köttet till din Boeuf Bourguignon i rödvinet, gärna över ett dygn, tillsammans med kryddor samt skurna morötter och lök.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 1,5 kg högrev, i grytbitar [ca 4 cm]
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 75 cl rött vin (kraftigt) [1 flaska]
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g rimmat fläsk, i grova strimlor
  • 25 steklökar
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • färsk bladpersilja
  • majsstärkelse

Gör så här

  1. När köttet marinerat klart, slå av rödvinet och bryn köttet och grönsakerna i smöret. Salta och peppra.
  2. Flytta över köttet i en gryta, vispa ut stekpannan med vatten och sila ner skyn i grytan, tillsätt rödvinet som det marinerats i.
  3. Tillsätt kryddor och vitlök, och rör ordentligt. Häll på rödvin och tillsätt tomatpuré.
  4. Låt grytan koka sakta under lock på svag värme tills köttet är mört, det tar ca cirka 1,5 -2 timmar.Red av med maizena mjölet.
  5. Stek fläsket knaprigt och stek hela skalade lökar och små champinjoner i smör. Lägg fläsk, lök och svamp i grytan och koka ytterligare 20 minuter.
  6. Smaka eventuellt av din boeuf bourguignon med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med kokt eller pressad potatis och rostat bröd i trekanter.