Minicupcakes med kokos och hallon

Minicupcakes med kokos och hallon
Foto: TV4
Caroline Ahlqvist
Caroline Ahlqvist

Minicupcakes med kokos och hallon

11 ingredienser

40 min

Ljuvliga små cupcakes med kokos i smeten och hallonfrosting ovanpå.

Ingredienser

portioner st

Muffins

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl kokos
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver

Hallonfrosting

  • 100 g hallon
  • 150 g färskost
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl grädde

Gör så här

Muffins

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker vitt och luftigt.
  3. Rör ner ett ägg i taget.
  4. Blanda kokos, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten med stora tag.
  5. Fyll formarna upp till 3/4. Grädda ca 10 min. Svalna.

Frosting

  1. Koka upp hallonen, mixa fint med stavmixer, sila till en slät puré utan kärnor. Låt svalna.
  2. Vispa ihop cream cheese, florsocker och hallonpuréen.
  3. Tillsätt grädden försiktigt under vispningen tills frostingen har en spritsbar konsistens. Spritsa frostingen på muffinsen och dekorera med ett hallon på toppen.