Jennie Walldén vet precis hur man får till en frisk och fräsch nudelsallad, här är det glasnudlar, räkor och mango dressade i lime, vitlök och chili som tillsammans blir till en riktig smaksensation.
Koka nudlarna i 1-2 minuter, beroende på nudlar. Kyl ner i iskallt vatten så nudlarna blir helt kalla. Låt rinna av väl i durkslag. Klipp nudlarna med en sax några gånger.
Strimla salladen. Skala; kärna ur och skär mangon i tärningar. Dela gurkan på längden. Kärna ur med sked. Skala och skär gurkan i 0,5 cm tjocka skivor. Strimla salladslöken. Skär rädisorna i klyftor.
Plocka blad från koriander och mynta. Finhacka korianderstjälkarna.
Lägg nudlar och grönsaker i en stor skål, häll på dressingen och vänd runt.
Toppa med räkor, jordnötter och örter. Servera med limeklyftor.